Hoe

“Wat wil jij graag doen in bij van Houten?” Dat vroegen we de afgelopen tijd aan alle bezoekers. Veel Oosterparkers kwamen met leuke ideeën voor het wijkcentrum.

De meeste mensen willen een plek waar je niets ‘moet’. Een plek waar je gewoon kunt ‘zijn’. Veel mensen willen ook een betaalbaar café. Andere dingen die werden genoemd: een ruilbibliotheek, speel-o-theek en een buurtwerkplaats waar je gereedschap kunt lenen of spullen kunt laten maken.

Oosterparkers willen ook graag lokale producten maken en verkopen, bijvoorbeeld in een naaiatelier of in een winkel met groenten uit eigen moestuin. Bij de Pioenvijver willen ze graag een plek waar ze kunnen genieten van de zon en waar iedereen uit de buurt kan zwemmen.

Al deze ideeën hebben we meegenomen in het plan voor bij Van Houten.

Speeltuinvereniging Oosterpark (SVO) zal de eerste ‘bewoner’ zijn van bij Van Houten. Het plan is dat zij in januari 2022 verhuizen. Daarna komen ook een voor een de andere bewoners in het gebouw.

Via deze website houden we je op de hoogte van het laatste nieuws!

Veel bewoners hebben al een kijkje genomen in het gebouw. Dat kon tijdens een van de 30 rondleidingen of tijdens de Open Monumentendag op 11 september 2021. Hier zie je een aantal foto’s.

De naam bij Van Houten werd bedacht door een Oosterparker! Een mooie naam die past bij het gebouw.