Ook zomervakantie voor bij Van Houten

Voordat we ons klaarmaken voor de zomervakantie blikken we met ontzettend veel plezier terug op de gratis concertenreeks ‘bij Van Houten zomert!’. Dat de Oosterparkers een feestje kunnen bouwen, was wel duidelijk bij de eerste middag met het levenslied en Americana. Er werd gedanst, gezongen en de sfeer was hartstikke goed. De tweede middag, waar Ierse, Oekraïense, Country Roots en Wereldmuziek op de agenda stonden, was de sfeer wat ingetogener, maar niet minder fijn! De Oekraïense Elina wist zelfs het publiek tot tranen toe te roeren!
De laatste dag wisselden frisse wind en zon elkaar af, maar de bands en het publiek hadden er zin in en zorgden voor een warme en zonnige sfeer. En dansend op de laatste Soultonen van SoulFriends sloten we een zeer geslaagde eerste editie van ‘bij Van Houten zomert!’ af. Volgend jaar weer!
Ook zijn we blij met interesse die jullie hebben getoond en de tips die we hebben gekregen tijdens de Open Dagen op 1, 2 en 3 juli. We willen Joanne Verhaagen bedanken voor het werk dat zij heeft verzet om dit afwisselende programma mogelijk te maken! Hopelijk zijn de gegeven workshops een voorproefje van nieuwe activiteiten in het wijkcentrum na de zomer.

Intussen is er op de achtergrond ook weer van alles gebeurd. Het bestuur keurde nieuwe statuten goed en op 5 juli zijn die bij de notaris getekend door voorzitter Wietse en secretaris Muriël. Vanaf nu zijn we dus een zelfstandige accommodatie in de Oosterparkwijk met de naam Stichting bij Van Houten. De bestuursleden van het JOP, de SVO, Ons Belang en de BO, die zich jarenlang hebben ingespannen om de droom van een nieuw wijkcentrum te verwezenlijken, treden af en zetten zich weer als vanouds in voor hun eigen bestuur en organisatie. Het nieuwe bestuur is ze ongelooflijk dankbaar, want zonder hun doorzettingsvermogen, betrokkenheid en inzet waren we nooit op dit punt gekomen. Dus: ontzettend bedankt! Gelukkig zullen we elkaar nog vaak tegenkomen in de Wijktafel, een overleg waar alle organisaties bij elkaar komen om plannen, evenementen en activiteiten voor de wijk af te stemmen. We kijken uit naar de nieuwe samenwerking!

Zoals de titel al doet vermoeden, zal bij Van Houten ook gesloten zijn in de zomer. De vakantie start op 30 juli en eindigt op zondag 21 augustus.
Wil je voor die tijd nog een fijn boek komen lenen in de Leeskamer om de vakantieperiode door te komen, dan ben je natuurlijk van harte welkom! Je kunt 2 boeken per keer lenen en de leenperiode is een maand. De Leeskamer is open op:

Maandag en donderdag van 13-16 uur; Woensdag van 19-21 uur; Zaterdag van 10-13 uur

We wensen iedereen een prachtige zomerperiode!