WijkGilde

Welkom bij het WijkGilde: dé kans voor bewoners van de Oosterparkwijk, Korrewegwijk en De Hoogte! Heb je nog geen diploma of is dit lang geleden? Zou je graag terug naar school willen? Met het WijkGilde is het behalen van een MBO1 diploma nu eenvoudiger dan ooit.

Bij ons krijg je les van ervaren docenten van het Noorderpoort. De lessen vinden plaats in het prachtige wijkcentrum bij Van Houten. Bovendien helpen we je graag bij het vinden van een geschikte stageplek in je eigen wijk.

Het WijkGilde is een initiatief van WerkPro, in samenwerking met diverse partners in de wijk, zoals het Noorderpoort en de gemeente Groningen. Dit leer-werktraject is speciaal voor volwassenen die geen diploma hebben of momenteel geen betaald werk hebben. Als je in De Hoogte, Korrewegwijk of Oosterparkwijk woont, bieden we je graag deze kans.

Misschien heb je een participatiebaan of ben je op zoek naar zinvolle dagbesteding. Bij het WijkGilde kun je op een toegankelijke manier werkervaring opdoen en een diploma behalen. We begrijpen dat iedereen zijn eigen redenen heeft waarom dit tot nu toe niet is gelukt. Maak je geen zorgen: als het diploma niet direct haalbaar is, bieden we praktijkgericht leren aan. Zo streven we ernaar dat iedereen uiteindelijk een diploma of certificaat behaalt.

We hopen jou binnenkort ook te verwelkomen bij het WijkGilde in bij Van Houten!

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!